Congres Gemeentemediation

Op 12 november vindt weer het Congres Gemeentemediation plaats. Het Centrum voor Conflicthantering is sponsor van Gemeentemediation en zal op dit congres aanwezig zijn met een stand, en uiteraard ook een inhoudelijke bijdrage leveren. Nadere informatie volgt. Indien u bij dit congres aanwezig wilt zijn kunt u zich opgeven via de website www.gemeentemediation.nl

Nieuwe projecten bij de gemeente Castricum en de gemeente Leidschendam-Voorburg

Op 23 september heeft het Centrum voor Conflicthantering een kick-off evenement verzorgd voor de Gemeente Castricum. Meer dan 80 medewerkers van de gemeente hebben tijdens een informatieve en interactieve bijeenkomst kennis gemaakt met de mogelijkheden en effecten van een andere aanpak met de burger en conflictmanagement binnen de gemeente. In de middag werden parallel-workshops gehouden voor 36 medewerkers, waarin de basis conflictvaardigheden werden toegelicht in de vorm van korte theoretische inleidingen en met rollenspellen. In november staan er intensieve trainingen op het programma.

Ook bij de gemeente Leidschendam-Voorburg zijn projecten van start gegaan in september en worden door het Centrum voor Conflicthantering een aantal trainingen conflictvaardigheden (pre)mediation aangeboden.